Bemutatkozás

Az elektronikus kormányzás mielőbbi megvalósítása az utóbbi években világszerte az érdeklődés előterébe került. Az e-kormányzás egyet jelent azzal, hogy a kormányzati intézmények minden szintjén széles körben elterjesztik az infokommunikációs technológiákat, ezt párosítják a szervezeti változtatásokkal, valamint az ezeknek megfelelő új szakmai ismeretek megteremtésével – számottevően javítva ezen intézmények és szolgáltatásaik hatékonyságát. Az ügyintézésben érintettek, illetve a szolgáltatások felhasználói időt és pénzt takarítanak meg, a kormányzati tevékenység nyitottabbá, befogadóbbá válik, erősödik a demokrácia. Mindezek hatására érzékelhetően nőhet a kormányzati politika támogatottsága. Tovább...

Találatok

  • 77 találat
A gyakorlat neve Szerzője Feltöltés dátuma
eRepresentative - Virtuális iroda az európai parlamenti képviselők mobil munkavégzésének elősegítésére Tartalomadminisztrátor 2010.04.28.

Az „eRepresentative” olyan kutatás-fejlesztési projekt, amelynek során virtuális irodát hoztak létre az európai parlamenti képviselők mobil munkavégzésének támogatására.

VINGIS - Nyílt forráskódú szoftvereken alapuló szőlő-térinformatika Magyarországon Tartalomadminisztrátor 2010.06.22.

A VINGIS Magyarország térinformatikai szőlőnyilvántartása, amely az ágazati szervezetek egységes kiszolgálását és az Európai Uniós támogatások felhasználását, ellenőrzését és nyomon követését teszi lehetővé.

PenalNet - Biztonságos elektronikus kommunikáció a büntetőjogi gyakorlatban Tartalomadminisztrátor 2010.04.28.

A PenalNet egy olyan web alapú platform, amely biztonságos kommunikációs hálózatot kínál az EU-tagországokban dolgozó büntető ügyekkel foglalkozó ügyvédek számára a határon átnyúló együttműködésben.

SEVERI - Egyenlő esély a távoktatásban Tartalomadminisztrátor 2010.10.21.

Az esélyegyenlőséget szem előtt tartó projekt legfontosabb célja az e-oktatás és az IKT használatának elősegítése, elsősorban a sajátos igényű szakmunkás tanulók körében.

eMARKS - Elektronikus védjegy- és formatervezési minta-kutatási szolgáltatás Tartalomadminisztrátor 2010.04.28.

Elektronikus védjegy- és formatervezési minta-kutatási szolgáltatás (eMARKS) képeken alapuló, megbízható, hatékony és felhasználóbarát védjegy és formatervezési minta-kutatást tesz lehetővé elektronikusan.

SPOCS - Határon átnyúló szolgáltatások egyszerűsített elektronikus eljárásai Tartalomadminisztrátor 2010.04.28.

A SPOCS (Simple Procedures Online for Cross-border Services, Határon átnyúló szolgáltatások egyszerűsített elektronikus eljárásai) elnevezésű pilot projektet az Európai Bizottság indította el azzal a céllal, hogy felszámolja a külföldön szolgáltatásokat nyújtani kívánó európai vállalkozások előtti adminisztratív akadályokat.

RAIN - Szélessávú internethálózat a litván falvakban Tartalomadminisztrátor 2010.10.21.

A RAIN egy szakaszosan megvalósuló szélessávú infrastruktúra-fejlesztési program, amelynek célja, hogy a litván falvakban működő önkormányzati szervek, és vállalkozások, valamint a kis településeken élő állampolgárok is hozzáférjenek a szélessávú internetkapcsolatot biztosító infrastruktúrához.

VIRK - Vállalkozói portál Dániában Tartalomadminisztrátor 2010.04.28.

A Virk.dk egyablakos portálon keresztül minden vállalkozást érintő formanyomtatvány, jelentési és bevallási kötelezettség teljesítését biztosító funkció elérhető Dániában függetlenül attól, hogy melyik közigazgatási hatóság a szolgáltatásgazda.

e-VEM - Egyablakos vállalkozói ügyintézési pontok Szlovéniában Tartalomadminisztrátor 2010.04.27.

Szlovénia 2008. február 1-től vezette be az egyablakos vállalkozói ügyintézést. A rendszer ingyenes cégbejegyzést biztosít az egyablakos ügyintézési pontokban személyesen vagy elektronikus úton. A cégbejegyzés a rendszer alkalmazásával átlagosan (az összes vállalkozástípust tekintve) 3 napra rövidült le.

AvB - Egyablakos vállalkozói ügyintézési portál Hollandiában Tartalomadminisztrátor 2010.04.27.

Az Antwoord voor bedrijven (AvB, válasz a vállalkozásoknak) portál a Szolgáltatási irányelvben előírtaknak megfelelő egyablakos ügyintézési pontként működik Hollandiában. A weboldal tulajdonképpen egy holland és angol nyelven is elérhető keresőmotor, amely egy biztonságos üzenet-tárhoz kapcsolódik.